tiistai 30. toukokuuta 2017

Kielletty kaupunki -näyttely Tampereen Vapriikissa

Luin Hesarista jutun Tampereen Vapriikin kiina-aiheisesta näyttelystä. Olemme syksyllä menossa Kiinan kiertomatkalle, joten tämä näyttely sopi hyvin alkupaloiksi. Tampere on muuten tosi hyvä museokaupunki, josta löytyy varmaan jokaiselle kiinnostava museo. Viime kesänä kävimme Tampereen taidemuseossa ja Sara Hildenin museossa. Reissusta löydät postauksen täältä.

Vapriikki on museokokonaisuus, jossa voit yhdellä lipulla tutustua kaikkiin näyttelyihin. Kiinanäyttelyssä on esineistöä, maalauksia ja tekstiilejä Kielletystä kaupungista, joka on maailman suurin palatsialue, yhteensä 72 hehtaaria. Sitä rakennettiin 1406-1420. Nykyään alue toimii museona. Upea esineistö on lennätetty Tampereelle suoraan Pekingin palatsimuseosta. Kielletty kaupunki -näyttely jatkuu 1.10.1017 saakka. 


Keisari oli muinaisessa Kiinassa paitsi maallinen hallitsija myös Jumalan edustaja maan päällä. Hänen ja hovin elämää hallitsivat monet rituaalit. Näyttelyssä kerrotaan tästä elämästä ja upea esineistö on lennätetty Tampereelle suoraan Pekingistä. Keisarin seremoniahaarniska. Keltainen väri oli varattu keisarille, ylimystölle ja virkamiehille.


Kiinanäyttelyn jälkeen katselimme vielä hetken Tampereesta kertovaa pysyväisnäyttelyä. Muut museot kuten jääkiekko-, kivi- ja luonnontieteellinen museo saivat jäädä toiseen kertaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset