keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Upea Ronda

Malagasta suuntasimme kohti Rondaa. Tässä kohtaa oli alkuperäisenä suunnitelmana tehdä Caminito del Reyn vaellus. Sään jumalat olivat kuitenkin toista mieltä ja vettä tuli tasaisesti melko navakan tuulen kera, joten patikointi piti jättää toiseen kertaan. Hieman harmitti, sillä olin suunnitellut tämän reitin reissumme kohokohdaksi. Liput piti ostaa hyvissä ajoin etukäteen netistä, sillä taipaleelle pääsee vain tietty määrä retkeilijöitä puolen tunnin välein. Tämä reitti oli tunnettu aiemmin vaarallisuudestaan, jossa huonokuntoiseksi päässeellä reitillä jyrkkien vuorten seinämässä monet pääsivät hengestään. Maisemat ovat henkeäsalpaavan upeat ja kunnostuksen jälkeen reitti on täysin turvallinen. Tässä linkki, mikäli sinua alkoi kiinnostaa: http://www.caminitodelrey.info/en/#1.

Ajelimme siis suoraan Rondaan. Ronda on upea kaupunki Serrania de Rondan vuoriston sydämessä sadan kilometrin päässä Malagasta. Kaupunki on rakennettu syvän Tajo-rotkon reunalle ja näitä maisemia Puente Nuevolle (uusi silta) matkailijat tulevat ihailemaan ja kuvaamaan.  Massiivisen komea silta on rakennettu 1700-luvulla ja se roikkuu 96 metrin korkeudessa ylittäen rotkon sen kapeimmalla kohdalla yhdistäen vanhan ja uuden kaupungin. Vanha maurikaupunki on kauneinta osaa ja sieltä löytyy mielenkiintoisia museoita ja paljon kauniita rakennuksia.

Kaupungin matkailusivusto löytyy täältä.Illalla ruokailimme uudessa tyylikkäässä ravintolassa El Zucio. Tarjoilijat olivat erittäin kohteliaita ja mikä tärkeintä: ruoka oli hyvää.


Puente Nuevo iltavalaistuksessaan


Seuraavana päivänä tutustuimme Museo del Bandoleroon eli "rosvomuseoon". Siellä kerrottiin Rondan vuoristoseuduilla vaikuttaineista rosvoista, jotka harrastivat salakuljetusta, ryöstöjä, kiristystä ja kidnappauksia. Toiminta jatkui aina 1930-luvulle saakka.


Metsästysaiheinen kotimuseo


Härkätaisteluareena

Lounaspaikkamme viihtyisällä sisäpatiolla


Majapaikaksi valitsin pienen entiseen luostariin tehdyn hotellin nimeltä Monasterio del Carmen. Se on vasta viime vuoden lopulla avattu brittiläisen pariskunnan pyörittämä hotelli, jossa on perinteiseen ympäristöön remontoitu nykyaikaisia huoneita. Osa niistä on päärakennuksessa ja kaksi piharakennuksessa (jossa meidän huoneemme oli). Pihalla on kaunis allasosasto, josta on huimaavan kauniit näkymät vihreän kumpuilevaan maastoon. Näin talvella tosin uiminen ei houkuta, mutta kesällä varmaan ihana paikka virkistäytyä kaupunkiin tutustumisen jälkeen. Sijainti on oivallinen, kaikki mielenkiintoinen on kävelyetäisyyden päässä. Kahden yön majoitus aamiaisineen maksoi nyt 200 €.


Aamiais-/oleskeluhuone päärakennuksessa

Huoneemme oli pieni, mutta toimiva.
2 kommenttia:

  1. Voi että, nyt mua harmittaa, kun en tajunnut aikaisemmin, tuota teidän Rondan matkaa. Mutta seuraavan kerran varalle. Menkää käymään Setenilissä. Rondasta ensin Arrivaliin ja sieltä Seteniliin. Kun kaupunki tulee vastaan, niin EI ensimmäisestä mahdollisesta sisään, vaan mäen pältä. Auto ei saa kyllä olla kun korkeintaan 160cm leveä. Voi harmien harmi, te oisitte varmasti tykänneet siitä.

    VastaaPoista
  2. Täytyypä pistää muistiin, jos siellä päin joskus vielä liikutaan.

    VastaaPoista

Suosituimmat postaukset