sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Barokkikaupunki Lorca

Nerjasta lähdimme ajelemaan kohti kotia, mutta päätimme kuitenkin viettää vielä yhden yön Lorcassa. Mikäpä kiire sitä olisi valmiissa maailmassa! Lorca on 95000 asukkaan kaupunki Murcian alueella ja se tunnetaan barokkikaupunkina. Vanhoja arvokkaita rakennuksia restauroidaan hartaudella.  Lisätarvetta restauroinnilla toi 2011 sattunut maanjäristys, joka oli Espanjan historiassa suurin 50 vuoteen. Lorca sijaitsee Afrikan ja Euraasian mannerlaattojen rajalla. Tuossa maanjäristyksessä kuoli yhdeksän ihmistä ja useita loukkaantui. Kaupungin yläpuolella kohoava linna Fortaleza del Sol on tutustumisen arvoinen. Sen historiasta kerrotaan elävästi kuulokkeiden avulla. Linnan ja tornien lisäksi voit tutustua esimerkiksi leipomoon, juutalaissynagoogaan ja arabialaiseen vesisäiliöön. Kuuluisalla runoilijalla Federico Garcia Lorcalla ei tiettävästi ole siteitä Lorcan kaupunkiin vaan hänen juurensa ovat Granadassa.

Majoituimme Spa Jardines de Lorcassa. Oikein tyylikäs ja moderni kylpylähotelli kävelymatkan päässä keskustasta. Huone oli tilava, kylpyhuone ylellinen ja meillä oli myös parveke, josta oli näköalat ylös linnaan. Huoneen hinta oli vain 66 €, jonka päälle maksoimme 8 € aamiaisesta. Tulopäivän käytimme historiallisen keskustan tutkimiseen ja seuraavana päivänä ajoimme ennen kotimatkaa ylös tutustumaan linnaan.

6 kommenttia:

 1. Upeat kiekurat ( miksi niitä nimitetään? ) tuossa ekassa kuvassa.

  VastaaPoista
 2. Ne on barokille tyypillisiä kierrepylväitä. Huonekaluissahan on kierresorvattuja jalkoja tässä tyylisuunnassa.

  VastaaPoista
 3. Upea Lorca!
  Siitä onkin aina tullut vain ajeltua ohi. Pitääkin ensi kerralla oikein pysähtyä ajan kanssa!
  Hieno postaus!
  Minä laitan Almerian Alcazaban linnoituksesta jotain huomenna blogiin! ;)

  Leppoisaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Susanna! Kannattaa käydä tutustumassa. Sinulla on upea blogi tosi hienoine kuvineen! Käytiin Almeriassa, muttei tutustuttu linnoitukseen. Täytyypä lukea siitä postauksestasi. Mukavaa viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 5. Mä olen käynyt tuolla jokunen vuosi sitten kun kierrettiin Murcian aluetta. Mitään en paikasta muista, mutta nimi jäi mieleen, kun mies tahallaan väänsi sen aina muodoon ”dorka” :D

  VastaaPoista
 6. Joo nimestä on helppo keksiä hupaisia muotoja :) Ainahan reissusta jotain jää mieleen... Mukavaa kevättä sinulle!

  VastaaPoista

Suosituimmat postaukset