torstai 12. tammikuuta 2017

Uusi vuosi käyntiin Torreviejassa

Vietimme joulun ja uudenvuoden vaihteen Suomessa kuten viime vuonnakin. Joulu sujui mukavasti keskimmäisen lapsemme kotona, jonne kaikki kokoonnuimme. Aaton juhlassa oli sekä perinteistä että uudempaa osuutta. Ruuat olivat perinteisiä laatikoineen ja kinkkuineen, mutta loppuillan päätti karaoke, johon lopulta kaikki innolla osallistuivat. Sää oli tyypillisen leuto ja lumeton joulun aikaan, mutta alkuvuodesta pakasti ja saimme hieman luntakin.     Lensimme Helsinkiin 14.12.2016 ja olimme melko myöhään perillä, joten jäimme yöksi hotelliin.


                       Jouluaattona oli iltapäivällä näin kaunista, vaikkei lunta ollutkaan.
Olimme Suomessa kuukauden verran ja saavuimme takaisin Torreviejaan 10.1.2017. Täällä oli ollut aikamoinen myrsky poissaollessamme. Vettä tuli joulua edeltävällä viikolla valtavat määrät koko alkuvuoden kestäneen kuivuuden jälkeen. 18.12. satoi Torreviejassa yhden päivän aikana enemmän kuin koko alkuvuonna yhteensä, noin 100 litraa neliömetriä kohden. Nyt on on ollut poutaista ja tänään oli todella kaunis ja lämmin päivä lämpötilan kohotessa 20 asteeseen. Aiemmin olen ottanut kuvia lähinnä Lumiallani (jonkin verran digikameralla), mutta nyt ihana keskimmäiseni yllätti minut Canonin järkkärillä! Toistaiseksi olen tyytynyt ottamaan kuvia kameran automaattiohjelmilla, mutta jatkossa aion perehtyä järkkärin mahdollisuuksiin paremmin.
Tänään ajelimme kauniin ilman kunniaksi 70 km:n päähän pieneen Agostin kaupunkiin. Wikipedia kertoo, että Agostin pääelinkeinot ovat maatalous ja saviruukkujen valmistus. Kävimme syömässä kevyen lounaan ja kävelimme sitten kaupungin kaduilla. Hirveästi nähtävää ei Agostista löydy, mutta ihan kivoja kujia siellä on kuljeskella ja vanhoja taloja maurien ajoilta asti ihastella sekä tietysti kirkko. Hauska oli myös vanha pesula, jossa pestiin pyykit kivialtaissa, jonne vesi virtasi ylhäältä vuoristosta. Sitä käytettiin aktiivisesti 1970-luvun puoleen väliin saakka ja yhä edelleen jotkut rouvat sitä käyttävät. Kaupungin laidalta pääsee ulkoilualueille ja sieltä lähtee eri pituisia kävelypolkuja vuoren rinteitä pitkin.


2 kommenttia:

  1. Kiva lukea vähän pidempään alueella aikaa viettäneen kommentteja. Paljon on tullut matkailtua mutta vasta nyt ensimmäistä kertaa Torreviejassa tai ylipäätänsä Etelä-Espanjassa (mantereella siis). Olisikin kiva kuulla, että mitkä olisivat sinun esim. top 5 käyntikohteet alueella? Alueella tarkoitan kai lähinnä cartagena-alicante välille jäävää osuutta. Ja erityisen hienoa olisi, jos paikat olisivat juuri omia suosikkejanne, eikä mitään turisti krääsä-härpäke-kojuja, joita on joka paikassa.

    VastaaPoista
  2. Hei Tuomas Mikael ja kiitos mielenkiinnosta. Pyysit viittä mielikohdettani alueella. Kaupungeista sanoisin Cartagenan ja Alicanten mielenkiintoisiksi ja aidoiksi espanjalaiskaupungeiksi. Niistä löytyy historiaa, museoita, kauniita rakennuksia, paljon hyviä ravintoloita jne. Ne ovat yliopistokaupunkeja (kuten myös Murcia, joka on myös hieno ja aito kaupunki), joten niissä on nuorekas ja eläväinen tunnelma. Guadalest on upea pikku kaupunki vuoren huipulla. Siellä kyllä käy paljon turisteja, mutta on silti minusta ehdottomasti käynnin arvoinen. Samasta suunnasta löytyvät Algarin vesiputoukset. Kaunis luontokohde, jossa voi ottaa mahtavia valokuvia ja lämpimänä päivänä pulahtaa raikkaaseen veteen uimaan.Tuossa nyt ensiksi mieleeni tulevat viisi kohdetta, joista kaikista löytyy postaukseni. Löydät ne hakusanatoiminnon avulla. Blogissa on muitakin kohteita, joten jos aikaa ja mielenkiintoa on, niin ei kun lukemaan:) Mukavaa lomaa!

    VastaaPoista

Suosituimmat postaukset