lauantai 28. tammikuuta 2017

Matkavalmisteluja - suuntana Panama!

Mieli alkaa suuntautua jo uusiin maisemiin, lämpimiin Karibian tunnelmiin. Olemme ensi keskiviikkona helmikuun alkaessa lähtemässä Panamaan. Miksi juuri Panamaan? En muista tarkalleen, mistä innostukseni kyseistä maata kohtaan sai alkunsa. Ehkä luin siitä artikkelin tai katsoin matkailuohjelman. Mieleeni kuitenkin jäi kuva pienehköstä Väli-Amerikan maasta, jossa voi saman päivän aikana kastautua niin Tyynen valtameren aaltoihin kuin heittäytyä Karibianmeren syleilyyn. Myös sademetsät, Panama Cityn pilvenpiirtäjät ja vanhakaupunki Casco Viejo sekä tietenkin Panaman kanava saivat haaveilemaan matkasta tuohon maahan.

Suomesta ei tietääkseni järjestetä pakettimatkoja Panamaan paitsi joitakin kiertomatkoja yhdistettynä yleensä johonkin Panaman naapurimaahan. Me lennämme Alicantesta Iberian lentoyhtiön koneella Madridiin, jossa koneenvaihto. Kahden hengen edestakaiset lennot maksoivat noin 1350 €. Varsin kohtuullista mielestäni. Hieman jännittää, miten ehdimme puolessatoista tunnissa selviytyä jatkolennolle. Toivottavasti ensimmäinen lento ei ole myöhässä. Madridin kenttähän on valtava. Olemme aikaisemmin lentäneen sisäisillä lennoilla ensin Madridiin ja sieltä Kanarialle, mutta tuolloin jatkolento lähti samasta terminaalista. Nyt meidän on löydettävä juna, joka vie T4:stä T4S:ään. No eiköhän siitäkin selvitä, sillä junia lähtee muutaman minuutin välein.

Vietämme ensin Panama Cityssä viikon verran. Siellä tutustumme vanhaan kaupunkiin, joka muistuttaa hieman Havannaa, jossa muuten kävimme 2014. Panama Cityssä ihmettelemme myös pilvenpiirtäjiä sekä teemme retket ainakin Panaman kanavalle ja sademetsäpuistoon. Panama Citystä lennämme sisäisellä lennolla Bocas del Toroon, joka on saariryhmä Karibianmeren puolella lähellä Costa Rican rajaa. Vietämme siellä pari viikkoa tarkoituksena rentoutua, uida, snorklailla ja käydä veneretkillä eri saarilla. Paluulento on sitten aikanaan samaa reittiä pitkin kuin tullessa.

Pakkaaminen on sikäli helppoa, että perillä odottaa kolmenkymmenen asteen nurkilla pyörivät päivälämpötilat yölämpötilojen ollessa kymmenisen astetta viileämmät. Nyt on kuivakausi, joten satunnaisia sadekuuroja lukuun ottamatta, ei kosteuskaan ole ongelmana. Hellevaatetta siis, mutta illaksi hyttysten vuoksi pitkälahkeista ja -hihaista pukinetta myös sekä hyttyskarkoitetta. Hankin deet-pitoista torjunta-ainetta nimeltä Relec Torreviejan apteekista. Myös malariakuuri on matka-apteekissa, sillä saaristossa tavataan malariahyttysiä. Aloitamme Malarone-kuurin vasta paikan päällä pari päivää ennen saaristoon menoamme, sillä kaupungissa ei tartuntariskiä ole. Viisumia ei Panamaan tarvita korkeintaan 90 päivän turistimatkoilla ja passin tulee olla voimassa kolme kuukautta matkan päättymisen jälkeen.
2 kommenttia:

  1. Oi, varmaan upea matka. Paljon tuliaiskuvia odotellen toivotan hyvää matkaa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Matkakuume vain pahenee. Jos netit vaan toimii, niin lupaan pistää kuvia jo matkan varrelta.

    VastaaPoista

Suosituimmat postaukset