lauantai 21. tammikuuta 2017

Vettä, räntää, jopa lunta!

Olemme "saaneet" nauttia todella harvinaisista keleistä täällä Costa blancalla. Edellisessä postauksessa kerroin, kuinka ennen joulua täällä oli ollut myrskypäiviä ja vettä oli saatu enemmän kuin koko alkuvuonna yhteensä. Tänne pari viikkoa sitten Suomesta palattuamme oli aluksi ihan normaalit talvikelit. Aurinkoista, tuulista ja päivälämpötila 16-18, yöt alle 10. Mutta tällä viikolla alkoi tapahtua. Keskiviikkona tuli tässä meidän asuinalueella pari tuntia räntää, joka muuttui sitten vedeksi, mutta merelle päin mentäessä oli saatu ihan lumikerros maahan. Instagramissa näkyi kuvia valkoiseen lumiharsoon peittyneistä palmurannoista. Television uutislähetykset välittävät näkymiä lumen kanssa taistelevista kaupungeista ja kylistä. Kyllähän Espanjan vuoristoseuduilla on useinkin lunta talvisin, mutta tämä rannikon lumi on kyllä harvinaistakin harvinaisempaa. Kuulin, että täällä Torreviejassa on tätä ennen saatu lunta 92 vuotta sitten!
Harmi, kun en tajunnut lähteä kuvaamaan tuonne lumisempiin maisemiin, mutta sain sentään muutaman räntäisen kuvan napattua. Ilmat ovat jatkuneet koleina. Päivälämpötila on ollut alle 10 ja yöllä muutaman asteen vähemmän. Tuuli on navakkaa: 6-10 m/s. Foreca lupaa huomiseksi samanlaista pohjoisen puoleista tuulta, pilvipoutaa ja lämpötila nousee peräti 11 asteeseen. Maanantaista lähtien sentään luvataan taas auringonkin näyttäytyvän, tuuli heikkenee ja lämpötila nousee 15 asteen korville.

Tänään kävimme lounastamassa yhdessä lukuisista wok-paikoista. Wok house Mil Palmeras löytyy hiukan Torreviejasta eteläänpäin N-332-tietä pitkin (iso punainen rakennus liikenneympyrän kohdalla). Wok-ravintoloissahan on se idea, että siellä on buffet-tyyppinen tarjoilu, josta voi valita alkupalaksi susheja, salaatteja ym. Pääruoaksi on tarjolla erilaisia kaloja ja muita mereneläviä, lihaa ja laaja valikoimia vihanneksia. Kokki kypsentää valitsemasi tuotteet wokissa. Jälkiruoka koostuu kakuista, hedelmistä ja jäätelöstä. Terveellistä ja maukasta! Käyn näissä paikoissa ainakin 2-3 kertaa kuukaudessa.


7 kommenttia:

 1. Niin oli satanut lunta Fuengirolassakin ja Mijaksessa oiken kunnolla.

  VastaaPoista
 2. On tämä erikoinen talvi Espanjassa! No toivottavasti kevättä kohden paranee ilmat.

  VastaaPoista
 3. Jännät säät teillä,ja kun teiile tuli kylmää,räntää ja luntakin,niin tänne tuli harvinaisen kuiva ja lämminkin tammikuu.Ei mene tasan nämä asiat....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P.S.Kuulostaa hyvältä tuo wokkiravintola

   Poista
  2. Onhan tämä harvinaista täällä, 92 vuoteen ei Torreviejassa ole lunta näkynyt. Tämä on neljäs talvemme täällä Espanjassa ja yleensä säät on olleet kuivia ja lämpimiä. No kokemus tämäkin. Mukavaa kevään odotusta sinulle sinne! ps. wokkijuttu on kyllä hyvä :)

   Poista
 4. Kyllä sitä lunta ihmeteltiin!
  Meillä Play Flamencassa oli ihan kunnon lumipyry!
  Mukava löytää muitakin bloggareita näiltä nurkilta! 😊

  VastaaPoista
 5. Luin Susanna juuri Se-lehteä. Siinä sanottiin, että Torreviejassa on satanut lunta aiemmin yli 60 vuotta sitten. Aikaisemmin sain sellaisen tiedon, että 92 vuoteen ei lunta ole tullut. No yhtä kaikki, harvinaistahan tämä on.

  VastaaPoista

Suosituimmat postaukset