lauantai 7. huhtikuuta 2018

Kotiinlähtö lähestyy - jäähyväisajelu Los Silosiin

Kotiinlähdön hetki alkaa pian olla käsillä. Lennämme Teneriffalta Suomeen Berliinin kautta, jossa vietämme kolme yötä. Viime vuonna teimme paluumatkan Torreviejasta Venetsian ja Budapestin kautta. Tuon matkan postaukset löydät 2017 huhtikuun kohdalta. 2016 puolestaan vietimme muutaman päivän Pariisissa. Berliinissä emme ole käyneet pitkään pitkään aikaan, joten on mukava nähdä miten kaupunki on muuttunut näiden vuosien aikana. Vaikuttaa siltä, että se on hyvin trendikäs ja suosittu paikka nykyään.

Eilen teimme eräänlaisen jäähyväisajelun, joka suuntautui Los Silosiin. Ilma oli aurinkoinen ja matkan varrella saimme ihailla upeita pohjoisrannikon maisemia. Ensimmäinen talvi on nyt takana ja täytyy sanoa, että olemme tyytyväisiä ratkaisuumme vaihtaa mantere tähän saareen. Puoli vuotta on kulunut nopeasti. Olihan meillä aikamoinen remontti tämän asunnon kanssa ja monenlaisia asioita hoidettavana. Ensi syksynä onkin jo rauhallisempaa ja meillä on enemmän aikaa tutustua uuteen talvikotisaareemme.

Los Silosissa, tarkemmin sanoen Puertito de los Silos Siborassa,  kävimme heti syömässä kala-aterian rantaravintolassa. Sibora on hyvin hiljainen loma-alue, jossa ei juuri palveluja ole. Kunnan uima-allasaluekin oli kiinni. Syönnin jälkeen kävelimme rantaa myötäilevää soratietä pitkin. Olipahan upeita rantatöyräitä ja laguuneja. Harmitti kun ei ollut uima-asuja mukana, olisi ollut ihana pulahtaa kristallinkirkkaaseen veteen virkistäytymään. Varsinainen Los Silosin kylä on parin kilometrin päässä rannalta. Kylää suojaa kaunis Teno-vuoristo. Kannattaa käydä kauniissa 1500-luvun puolivälissä valmistuneessa kokovalkoisessa kirkossa. Viereisellä keskusaukiolla on mukava istahtaa nauttimaan kahvikupponen puiden varjossa. Los Silosin pääelinkeino on maanviljely ja siellä järjestetään maalaismarkkinat sunnuntaisin 9-14.00. Kuvien jälkeen on pieni videon pätkä.


Tenovuoristo suojaa Los Silosia

Teide kurkistaa Tenovuoriston takaa.

Naarasvalaan luuranko


Luonnon muovaamassa altaassa on ihanaa uida kirkkaassa vedessä.

Niin hiljaista ja rauhallista, vain kalastajia ja muutama auringonpalvoja.

Kannattaa olla hieman varovainen kuvatessaan, sillä rannat ovat paikoitellen tosi jyrkät.

Rannikolla on jänittäviä kurkistusaukkoja, syvyyssuhde vain ei  valitettavasti välity kovin hyvin tässä kännykkäkuvassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset