torstai 2. kesäkuuta 2016

Äkkiä Kreikkaan!

Kevät on ollut melko kiireinen töiden puolesta ja juhlapuolikin oli rajoittunut lähinnä hautajaisosastolle. Toukokuun lopulla alkoi tuntumaan siltä, että voisi vaikka lähteä jonnekin viikoksi ihan vain löhöilemään. Kokemuksesta tiesin, että koulujen valmistujaisviikolla on tarjolla edullisia äkkilähtöjä ja niinpä aloin seurailla tilannetta. Ajatuksena oli mukava rauhallinen paikka jossain lämpimässä. Kroatia, Sardinia ja Kreikka tuntuivat hyviltä vaihtoehdoilta. Seulonnan jälkeen löytyi Kreikan Samos parhaana kohteena. Siellä emme ole aiemmin olleet. Kreikassa olemme käyneet Ateenassa, Rodoksella, Kreetalla ja Santorinilla. Ateenassa vietimme kolme viikkoa asunnon vaihdossa ja silloin kävimme myös parilla pikkusaarella, joiden nimiäkään en nyt tähän hätään muista:)

 Samos on rauhallinen ja vihreä saari ja päädyin all inclusive -hotelliin meren rannalla Pythagorionin kaupungin laitamilla. Maltoin mieleni ja sain kolme päivää ennen lentoa huoneen huippuedulliseen hintaan: 295 €/hlö! Hieman jännitti, millainen paikka olisi kyseessä, mutta koska hinta oli noin edullinen, ajattelin, että voihan sitä välillä syödä muuallakin, ellei ruoka maita. Pelkoni osoittautuivat turhiksi. Hotelli Suneo Club Hydrele Beach on mukava, rauhallinen ja siisti ja ruoka on hyvää. Henkilökunta on todella ystävällistä ja samaa voi sanoa muistakin kohtaamistamme ihmisistä taksikuskista tarjoilijoihin. Varsinainen kiihkein sesonki ei ole vielä alkanut ja se tarkoittaa sitä, ettei tarvitse jonottaa mihinkään ja rantatuoleja riittää. Sää on aivan täydellinen: lämmin, muttei polttava. Illallakin on miellyttävää eikä sateista ole tietoakaan.

Hotellin ranta on pikkukivinen ja muutaman metrin kahlaamisen jälkeen alkaa hiekkapohja. Vesi on kirkasta ja sopivan raikasta. Kaksi rantatuolia maksaa 6 € päivässä ja siihen sisältyy pyyhkeet. Eilen kävelimme Pythagorionin keskustaan. Se on pieni 1700 asukkaan kaupunki, joka on saanut nimensä saarella asuneen kuuluisan Pythagoran mukaan. Kaupungin sydän on kaunis satama-alue. Paluumatkan teimme taxilla ja se maksoi 5 €.

Tänään kävelimme Heran (Heraion) temppelialuoelle, joka on Unescon maailmanperintökohde. Matkaa oli rantaa pitkin noin 4 km. Hera oli Zeuksen vaimo, jonka kerrotaan syntyneen Samoksella. Legendan mukaan pariskunta vietti 300 vuotta kestäneen kuherruskuukautensa juuri Samoksen saarella. Tamppelin rakennustyöt alkoivat 700-luvulla eaa.2 kommenttia:

  1. Samos on vienyt sydämeni! Kuudesti siellä olleena perustin ikioman blogin kokemusteni ja kuvieni jakamiseen. Aiemmin olen postannut matkoistamme blogissani Koti meidän. Terveisin Tuija www.samosinmymind.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Samos on kyllä ihana saari. Täytyypä tutustua blogiisi!

    VastaaPoista

Suosituimmat postaukset