maanantai 17. lokakuuta 2016

Syysruskasta Espanjan auringon alle

Taas on palattu Espanjan kotiin. Taakse jäi tänä vuonna eteläiseen Suomeenkin yltäneet ruskan värit ja päivä päivältä viilenevä sää. Porin suunnalla tuuli alkoi käydä vaatteiden läpi ja kaipuu lämpimään syveni syksyn edetessä. Nyt on oltu Torreviejassa viikon verran. Asettuminen sujuu rutiinilla, onhan kyseessä jo neljäs syksy tällä suunnalla. Asunto oli ollut puolisen vuotta tyhjillään, mutta mitään ihmeempää ei ollut tapahtunut. Jääkaappi päälle, tuuletus ja imurointi sekä pihan lakaisu ja kasvien kastelu. Yksi ruukkukasvi oli kuollut, muut olivat pärjänneet ihan hyvin. Kaupasta kaapit täyteen ruokaa ja juomaa ja niin eläminen etelässä saattoi alkaa.

Innostuimme hankkimaan oman auton. Olemme tähän asti käyttäneet jaksoittain vuokra-autoa ja muuten käyttäneet julkisia kulkuneuvoja tai taksia. Päädyimme kuitenkin vanhan käytetyn auton ostoon, koska se tarjoaa vaivattomuutta ja vapautta liikkumiseen. Ostimme toistakymmentä vuotta vanhan Ford Mondeon kaksilitraisella koneella. Kilometrejä mittarissa on 90 0000 km ja auto on ikäisekseen erittäin siistin näköinen sisältä ja päältä. Liekö ollut jollain meidän kaltaisellamme Espanjassa vain osan vuotta asuneella perheellä. Liike antoi vuoden takuun moottorille ja vaihteistolle. Rekisteröinti suoritettiin liikkeen toimesta ilman erillistä maksua, samoin autovakuutus onnistui samalla kertaa. Nyt sitten ajellaan lähiseudulla ja tarkkaillaan miten kaikki pelaa. Ainakin auto kiihtyy hyvin ja kaikki tuntuu pelaavan. Meidän naapurustossamme asuu eläkkeellä oleva autokauppias ja automies muutenkin henkeen ja vereen. Hänenkin mukaansa kärry oli hyvä ostos, joten eiköhän sen kanssa pärjää. Muutaman viikon päästä olemme suunnitelleet lähtevämme autoilemaan Madridin suuntaan. Sitä odotellessa nautitaan kauniissa syksystä Torreviejassa. Säät täällä ovat nyt upeat, tänään on luvattu aurinkoista ja 27 asteen lämpöä. Yölläkään lämpötila ei laske paljoakaan alle 20 asteen.2 kommenttia:

  1. Ihanha tuo on auton näköinen :) Ootteko saanut kissan omaks?

    VastaaPoista
  2. Joo, pääasiahan se autossa on, että eteenpäin pääsee ja ilmastointi toimii :) Kissa on ihan katukissa, joka osasi hyvin poseerata tuolla Playa del Curan rantakadulla.

    VastaaPoista

Suosituimmat postaukset