sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Pariisin kautta Poriin

Kevät koitti ja oli aika palata pohjolaan. Päätimme tehdä kotimatkan Pariisin kautta. Ryanairilla pääsimme muutamalla kympillä Alicantesta Pariisiin. Lentokenttä tosin oli Beauvais, joka sijaitsee 85 km Pariisin keskustasta. Tulimme kentältä bussilla reilun tunnin matkan ja loppupätkän taksilla. Majapaikan otin keskustan ytimestä läheltä Louvrea, koska oleskeluaikamme oli vain kaksi kokonaista päivää. Prince Albert Louvre on mukava pikku hotelli. Keskeinen sijainti rauhallisen sivukadun varrella oli suuri etu. Hinta oli kohdallaan: satasen yö ja aamiainen 8 €. Ainoa huono puoli oli, että aamiaishuone oli pikkuruinen ja ensimmäisenä aamuna jouduimme syömään sohvalla suuren aulan puolella. No tämä oli pikkujuttu, muuten voin kyllä suositella hotellia.

Pariisia tuskin tarvitsee erikseen mainostaa. Jokainen varmaan tietää, kuinka kaunis ja hieno kaupunki se on. Olemme aiemmin vierailleet siellä kesäisin ja syksyisin. Nyt oli kevään vuoro. Kevät olikin jo pitkällä. Oli hienoa kävellä puistoissa ja Seinen rannoilla ja ihailla luontoa ja kauniita rakennuksia. Metrolla liikkuminen on yksi tapa matkustaa kaupungissa, mutta nyt en halunnut maan alle. Niinpä teimme hyvin turistimaisen teon ja ostimme kahden päivän liput hop on hop off -bussiin. Se olikin hyvä ratkaisu. Bussin yläkerrasta näki hienosti ympärilleen ja sain samalla kuvata. Bussireittejä oli neljä, joten koko kaupunkiin pääsi hyvin tutustumaan.

Olemme käyneet kauan sitten Louvressa ensimmäisellä Pariisin matkallamme. Silloin meillä oli kolme pientä lasta mukanamme, joten voitte ymmärtää, että tutustuminen jäi hieman pintapuoliseksi. Niinpä menimme nyt rauhassa tutustumaan museon taideaarteisiin. Tarjontaa on niin paljon, että kannattaa etukäteen miettiä, mitä haluaa katsoa. Itselleni kolmen tunnin keskittyminen on riittävä aika, sen jälkeen alkaa ote jo herpaantua. Yhtenä iltana nousimme Eiffelin huipulle ihailemaan Pariisin valomerta ja tietenkin juomaan lasilliset kuohuvaa.

Suomeen lensimme Riikan kautta Air Balticilla. Lähtö oli Charles de Gaullen lentokentältä, jonne on keskustasta reilu 20 km:n matka. Sen taitoimme aamulla taxilla, toki lentokenttäbussejakin kulkee. Riikassa ehdimme  syödä salaatit ennen jatkolentoa Helsinkiin.

4 kommenttia:

  1. Kauniit kuva, vau! Tervetuloa nauttimaan Suomen keväästä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon Amalia ja mukavaa kevättä sinullekin😊

    VastaaPoista

Kiva, jos viitsit esittää kommentteja tai kysymyksiä aiheeseen liittyen tai sen vierestä. Kiitos!

Luovun yhdestä Artekin aarteestani

Muutettuamme pari vuotta sitten kerrostaloasuntoon, on minun pitänyt luopua muutamasta Artekin huonekalustani. Olen myynyt pikkutuoleja ja k...

Suosituimmat postaukset