torstai 8. marraskuuta 2018

Toinen talvi Teneriffalla alkaa

Olemme palanneet Teneriffalle, jonne saavuimme sunnuntai-iltana. Menimme junalla Helsinkiin, jossa kävimme tutustumassa uuteen taidemuseo Amos Rexiin. Tunnin jonotus kannatti, museo oli huikea kokemus. Alle 18-vuotiaaat pääsevät museoon ilmaiseksi ja sen kyllä huomasi. He viihtyivät hyvin värikkäiden videoteosten keskellä ja se on hienoa, että lapset oppivat jo pienestä pitäen käymään taidenäyttelyissä. Toivoisin kuitenkin, että yksi päivä viikossa pyhitettäisiin vain aikuisille. Joskus on hyvä saada olla hiljaisemmassa ympäristössä ja nauttia rauhassa taiteen suomista elämyksistä. Taidanpa tehdä aloitteen museolle asiasta.

Amos Rexin jälkeen ruokailimme Kaarnassa ja sitten kävimme vielä iltakävelyllä ja lasillisilla Kappelissa. Yöksi menimme hotelli Pilotiin lähellä lentoasemaa ja Finnairin lento Teneriffalle starttasi 11.40. Kuuden ja puolen tunnin lennon jälkeen saavuimme illan suussa Reina Sofian lentokentälle saaren eteläosaan. Joimme kahvit ja olimme aikeissa lähteä bussilla Puertoon, mutta minibussiyrittäjä sai meidät houkuteltua kyytiinsä. Kuljetus kahdelta maksoi 30 € ja meidät luvattiin tuoda talomme eteen. Näin säästimme vaivan ottaa taksi Puerton bussiasemalta kotiin. Matkaseurana meillä oli saksalaisia eläkeläisiä ja jonkin matkaa ajettuamme yksi rouvista alkoi hysteerisenä kiljua missä hänen reppunsa on. Sitä etsittiin, mutta ei löydetty. Taksi kääntyi takaisin kentälle. Joku ystävällinen henkilö oli  löytänyt repun ja tuonut neuvontaan. Tästä episodista tuli lähes tunnin viivytys. No kotiin päästiin kuitenkin ja se oli ihan hyvin pärjännyt reilun puoli vuotta ilman meitä.

Netin yhdistäminen Movistarilta onnistui tällä kertaa jouheasti. Sen kanssahan taistelimme viime talvena oikein olan takaa. Jos joku uusi lukija on kiinnostunut aiemmista vaiheista, niin kerrottakoon, että muutimme Teneriffalle vuosi sitten. Sitä ennen asustelimme talvet mantereen puolella Torreviejassa neljä vuotta. Halusimme lämpimämpiin maisemiin ja olimme ihastuneet Teneriffan kauneuteen täällä lomaillessamme. Asuimme ensin vuokralla Realejosissa, mutta pian teimme asuntokaupat tästä Puerto de la Cruzin keskustan kodista. Noista vaiheista ja remontista voitte lukea 2017-2018 postauksista.

Viime talven aikana kartoitimme palveluita ja teimme suurimman osan remontista, joten nyt on paljon leppoisampaa asustella Kanarian maisemissa. Suunnitelmissa on uusia kylpyhuoneen allas ja allaskaappi sekä wc-istuin. Keittiöön on tulossa myös pientä fixausta, mm. uusi liesituuletin. Muuten kämppä on jo niin täynnä tavaraa, että uutta ei kannata hommata :)

Pari tylsempää juttua: uima-altaamme on tyhjä ja odottaa remonttia, joka alkaa joskus!? Varmaan se on tyhjänä koko talven. Onneksi ihana Lago Martianezin merivesiallas-alue on lähellä, ajattelimme ostaa sinne sarjaliput. Toinen asia on se, että jätimme automme kesäksi pihalle parkkiin. Nyt toimiston naisihminen sanoi, että talon järjestyssäännöt kieltävät säilyttämästä autoa parkkipaikalla maasta poissa oltaessa. Tästä meillä ei ollut mitään käsitystä. Maksamme joka kuukausi vastikkeen, johon kuuluu parkkipaikka ja uima-altaan käyttö. Täytyy nyt sitten keksiä autolle ensi kesäksi uusi säilytys.

Näkymä oleskeluparvekkeelta

Niin kuin näkyy, allas on tyhjä.


Näkymä talousparvekkeelta merelle päin.

Näkymä talousparvekkeelta alas sisäpihalle.


Meri pilkistää myös oleskeluparvekkeelta vasemmalle katsottaessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset