keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Guadalest ja Algarin putoukset

Kerron tänään hieman kahdesta viehättävästä päiväretkikohteesta. Me kävimme niissä eri kerroilla, mutta ne ovat samassa suunnassa, joten ne voi myös yhdistää samalle päivälle.

Guadalest on pieni kylä vuoristossa 25 km Benidormin rannikolta sisämaahan päin CV-70 tien varrella. Jo matka ylös vuoristoon on hieno kokemus. Kylässä asuu vain 200 ihmistä, mutta turisteja käy vuosittain yli 2 miljoonaa ja se onkin yksi Espanjan suosituimmista matkakohteista. Eikä ihme. Maisemat ovat todella mahtavat! Maurit rakensivat vartiolinnoituksen korkealla vuoren huipulle 700-luvulla. Sinne kannattaa kivuta ihailemaan maisemia ja alhaalla turkoosina siintävää padottua järveä. Järven ympäri kulkee patikkapolku. Linnoituksilta löytyy museoita ja kirkko. Matkamuistoksi on tarjolla paikallisia tuotteita kuten hunajaa, likööriä ja käsitöitä. Lisäksi kannattaa syödä maukas lounas jossain idyllisessä ravintolassa. Löydät lisää tietoja Guadalestista täältä.


Algarin putoukset (Las Fuentas del Algar) löytyvät noin 15 kilometrin päässä Benidormista, Calosa dén Sarrián kylän tuntumassa. Kesäkuumalla on hieno pulahtaa raikkaaseen lähdeveteen, mutta vesi pysyy vuoden ympäri noin 18-asteisena. Mekin uimme maaliskuussa kristallinkirkkaassa vedessä. Tuolloin ei turistejakaan ole liikaa, joten uida saa ihan rauhassa. Alueella on myös arboretum kasvikokoelmineen. Alueelle on muutaman euron pääsymaksu ja 1,5 km:n kierros alkaa putouksen alapuolelta. Pidä kamera koko ajan valmiina, sillä alue on todella kuvauksellinen! Merkityillä piknikpaikoilla voit nauttia omista eväistä, mutta kohteen välittömässä läheisyydessä on myös useita ravintoloita. Putouksilta voit halutessasi kävellä ylös Bernian linnakkeelle, jolta voi ihailla alhaalla levittäytyviä maisemia.


Seudulla kasvaa nisperopuita. Nispero eli japaninmispeli tai lokvatti (rakkaalla lapsella on monta nimeä) on Aasiasta kotoisin oleva makea ja hieman hapan hedelmä, joka kolhiintuu ja pilaantuu helposti ja sitä ei siksi kuljeteta pitkien matkojen päähän. Hedelmät kypsyvät maaliskuussa ja me ostimme niitä mukaamme retkeltämme. Tarjolla oli myös nisperohunajaa, -likööriä, -brandya, -hilloa ym. herkkuja.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset